vineri, 24 decembrie 2010

Craiova - obiecte turistice

   Parcul Romanescu - care strajuieste spre sudul orasului Craiova - opera de arhitectura peisagistica romantica, a fost amenajat in 1901-1902 dupa planurile arhitectului francez E. Redont. Este in prezent unul dintre cele mai mari parcuri naturale din sud-estul Europei, cu o intindere de aproape 100 hectare, cu specii pretioase de arbori, un lac strabatut de un frumos pod suspendat si o mica gradina zoologica.
    Muzeul de arta din Craiova - muzeul prezinta pictura universala (scoala olandeza, flamanda, franceza si italiana) si romaneasca (secolele XVI - XX, lucrari de Constantin Lecca, Theodor Aman, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza), 7 sculpturi de Constantin Brancusi; colectie de icoane; grafica romaneasca. Obiectele sunt expuse in Galeria de arta universala, Galeria de arta romaneasca si Cabinetul Constantin Brancusi.
   Biserica Sfantul Ilie a fost construita in 1720 fiind refacuta ulterior in 1893. Planurile de restaurare au fost realizate de catre arhitectul P. Springler. Biserica a fost pictata de catre Gheorghe Tattarescu ale carui picturi murale pot fi admirate si in prezent.
   Palatul Jean Mihail, astazi, Muzeu de Arta a fost realizat intre 1899-1907 de arhitectul francez Paul Gottereau, la cererea lui Constantin Mihail - unul dintre cei mai bogati oameni ai Romaniei din acele vremuri. 
 Gradina Botanica din Craiova a fost infiintata in anul 1952 din initiativa si sub indrumarea prof. univ. Al. Buia (1911-1964). In Craiova, Gradina botanica este amplasata in partea de sud-vest a orasului, intre strazile C-tin Lecca (Comuna din Paris) - Obedeanu – Poporului – Renasterii – Calea Severinului (N. Titulescu) – Iancu Jianu.
   In prezent Gradina Botanica este mentinuta in structura Universitatii din Craiova si finantata de catre stat.
   In Craiova sunt o multime de obiecte turistice mai sus am prezentat doar o parte din ele.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu